R. de Wit Shipstores

Een deftig pak geschiedenis in de Belgische en buitenlands scheepvaart- en koopvaardijwereld. Een bedrijf dat vandaag de dag nog steeds mee kan met de huidige normen en gebruiken. Ja, wij beschikken nog over de kennis van welleer, en dat is me nogal wat! De oorspronkelijke stichters van de zaak zijn de Familie Buysaert, zij hebben van overgrootvader naar vader tot zonen deze zaak een eigen karakter gegeven; Buysaert was destijds de belangrijkste in het maken van zeilen, staandwant, lopendwant, schiemanswerk, zonnetenten, loodsladders ect. op de Belgische koopvaardij & schoolschepen die Belgie ooit gekend heeft.
Zij waren het die de b.v. het schoolschip l’ Avenir & Mercator maar ook de Red Star Line, CMB, ESSO, GULF, DEPPE, URS, VAN OMMEREN, DREDING, JAN DE NUL, CGM, HAPPAG LLOYD, CUNARD LINE en andere binnenlandse en buitenlandse rederijen bevoorraadde tot omstreeks 1960, na die tijd veranderde de schepen en moest het materiaal aangepast worden.
Dat had Richard De Wit snel door, hij deed het voortreffelijk, laat ons maar zeggen 356 dagen van het jaar, 60 jaar lang – een man die er elke dag was en echt voor zijn zaak leefde dag en nacht tot de laatste dagen van zijn leven in Augustus 2011.
Enkele maanden voor zijn overlijden contacteerde hij me en vroeg me zijn zaak over te nemen, na veel ophalen van zijn ervaringen en anekdotes – soms uren aan één stuk – waarvan er mij toch een aantal bij gebleven zijn; Zo vertelde hij me dat hij de zonnezeilen had gemaakt voor het jacht van Aristoteles Onassis, het legendarische motorjacht Christina O. Hij had ze zelf had opgemeten en gemaakt zodat ze tot in de details perfect zouden zijn. Hij werd daardoor persoonlijk bedankt door Onassis.
Ook de bedeling van de werkkledij voor de havenarbeiders dit in opdracht van Cepa heeft ons zeer veel ervaring opgebracht om voor hedendaagse rederijen & havenbedrijven de beste service te geven.
De zaak heeft dus een hele geschiedenis en het geeft ons steeds weer de kracht om vooruit te gaan, niet stil te zitten, te investeren en te zien waar het beter kan. Vandaag werken we nog steeds met kennis van zaken, zoals de Engelsen zeggen JUST IN TIME en met een team van specialisten dat er steeds weer staat elke dag. Dit al sinds 1814.